English

MANUSBANKEN

Menu

Result

Manuscripts for from 10 to 150 actors

Title

Sorry brødre, det ble meg

by Elsa Kvamme.

En dokumentar om Jan Erik Vold, poeten hele Norge kjenner, men få vet noe om.

Language
Norwegian (bokmål)
Written
2019
Genre
documentary
Format
film,television
Target group
adults
Number of roles
7 women, 12 men
Length
feature length (60 min)
Subject
identitet, Kan et dikt forandre verden? Jan Erik Vold har kombinert diktning, biografier og aktivisme. Men kan et dikt forandre verden?

Synopsis

Sorry brødre, det ble meg er en dokumentar om poeten hele Norge kjenner, men få vet noe om. Jan Erik Vold er fortsatt aktivt med i samfunnsdebatten, diktene hans både leses og brukes, og flere år etter at han spilte inn plater med Chet Baker og Jan Garbarek er han stadig er en svært ettertraktet performer. Men hvor kommer det store engasjementet fra, og hvorfor fortsetter han stadig å være en rullende stein? Sammen med Jan Erik Vold besøker Elsa Kvamme noen av stedene som har formet ham og verkene hans – som barndomshjemmet på Bislett, 50-tallets jazzklubber i New York, og Dagbladets redaksjon, hvor faren Ragnar Vold arbeidet som utenriksredaktør. Ikke minst blir det et gjensyn med Profil-kretsen, hvor han sammen med blant andre Dag Solstad, Einar Økland og Espen Haavardsholm skapte et vendepunkt i moderne norsk litteraturhistorie. Han møter igjen den nå 12 år gamle Nathan Eshete, som fortsatt bor i Norge, takket være den store aksjonen mot utkastelse som også Jan Erik Vold var en del av. Sorry brødre, det ble meg er en dokumentar laget i et poetisk formspråk, hvor nåtid kombineres med fortid, og dikt med biografisk materiale. For Elsa Kvamme utgjør dette siste del av en dokumentar-trilogi om mennesker som gjør og har gjort en forskjell, som ellers omfatter Det umuliges kunst (2017) og Opprørsskolen (2018).

History

Premiered
2019
Producer
Elsa Kvamme, Alert film as
Director
Elsa Kvamme
Starring
Jan Erik Vold, Hilde Lidén, Dag Solstad, Espen Haavardsholm, Einar Økland, Paal Helge Haugen, Liv Költzow, Alf van der Hagen, Kaja Schjerven Mollerin, Cecilie Løveid, Silas Bäckstrøm, Bengt af Klintberg, Nathan Eshete, Kicki Hellstrøm, Guri Hjeltnes, Jan Kickert, Winfried R. Garscha;, Fredrik Wandrup, Per Qvale, m.fl
Other productions

Det umuliges kunst, Trikken til Auschwitz (coprod); Legenes Krig, Konger av Oslo, Lyden av pappas kamera, Tysklandsstudenter.

Performance rights

The Writers’ Guild of Norway is not the agent of the authors in this database.

If you wish to have this text performed, make contact with the author or author's representative.

Agent
http://alertfilm.no(External homepage)

Manuscript

You have to log in to download this manuscript.

Norwegian drama online - manusbank.no - Writers’ Guild of Norway

Norske Dramatikeres Forbund