English

MANUSBANKEN

Menu

Latest manuscripts

Hypermusikal

by Heidi Tronsmo.

Besettende musikkinteresse, lojalitet, konkurranseinstinkt, boblende musikkglede, altoppslukende heltidshobby og et uslitelig samhold.

Language
Norwegian
Written
2009
Other contributors

Musikk: Glenn Erik Haugland, Koreografi/medregissør: Hege Gabrielsen, Visuell design: Ståle Tråsdahl, Intervjuobjekter: Medlemmer i Manger Musikklag

Genre
documentary
Format
stage,opera
Target group
adults
Number of roles
8 women, 1 man, 30 unspecified
Length
one act (80 min)
Subject
vennskap, Musikk, lidenskap, uslitelig samhold

Synopsis

Vi befinner oss på en øvelse der Manger Musikklag øver på deler av et nytt verk. I løpet av øvelsen blir vi kjent med musikernes tanker. I pausene mellom de intense øvebolkene hører vi om musikalske minner, om det å prestere, om det å ha musikk i hodet, og om fellesskapet.

Sangerne er tankene til medlemmene av korpset. På samme måte som vi til daglig ikke vet hva andre går rundt og tenker på, er heller ikke tankene synlige for musikerne. Når korpset skal fremføre konserten de har øvd på forsvinner tankene og musikerne dedikerer seg helt og fullt til musikken.

Dirigenten er nysgjerrig på hva det er som driver musikerne og leter etter svar i nevrolog Oliver Sacks’ bok, Musicophilia. I boken leser han om Tony Cicoria som etter å ha overlevd et lynnedslag er blitt fullstendig oppslukt av å spille piano. I tillegg til å ustanselig øve på Chopins Scherzo i Bb-moll prøver Tony å skrive ned musikken som kverner rundt etter den utrolige nær-dødenopplevelsen.

History

Premiered
2009
Producer
Opera Omnia/ Brassvindfestivalen
Director
Heidi Tronsmo
Starring
Tankene til Manger Musikklag Magnhild Korsvik Hilde Annine Hasselberg Ingunn Høgetveit Ingjerd K. Kolstad Elise Varne Camilla Ediassen Ragnhild Eide Akslen Felicia Kaijser Tony Cicoria - Pianist truffet av lynnedslag Knut Christian Jansson
Other productions

Den Norske Opera 2011

Performance rights

The Writers’ Guild of Norway is not the agent of the authors in this database.

If you wish to have this text performed, make contact with the author or author's representative.

Agent
Opera Omnia(External homepage)
Email
pandora at operaomnia.no (Send Email)

Manuscript

You have to log in to download this manuscript.

News

New manuscripts

Norwegian drama online - manusbank.no - Writers’ Guild of Norway

Norske Dramatikeres Forbund