English

MANUSBANKEN

Menu

Latest manuscripts

UNDERLAND #2 The Cloud

by Kate Pendry.

Language
Norwegian (bokmål)
Written
2016
Genre
drama,comedy
Format
stage
Target group
all
Number of roles
5 unspecified
Length
one act (70 min)
Subject
Teknologi overvåkning, sosiale media,

Synopsis

‘Dette teaterspillet må forestille seg den kollektive hukommelsen og en milliard døde menns drømmer, manifestere det, som et stille skrik, som en million nuller og enere, som en symfoniav knirking og gresshopper hvavetjeg, dette stykket har gjort meg gal. Dette er ikke en boks med mark det er en bunnløs ormegrop med uetnomjordiske nytelser, tro meg, jeg har tittet ned i avgrunnen slik at dere ikke trenger’

I en smart(telefon) verden, der alt kan bli, vil bli og blir lagret i skyen, møter vi en mytisk kvinne fra fordums tid i sitt livs skumring. Vår Frue av Glemselen er i ferd med å dø, og skyen venter ikke tålmodig. I det skyen intar hennes gamle verden flakker livet foran øynene på henne. Eller er det våre liv, våre kollektive glemte øyeblikk?

Vi lever i en verden der våre vaner og bevegelser på nett og i livet for øvrig i stadig større grad blir kartlagt, lagret, og dokumentert. Algoritmer samler inn metadata i mengder vi ikke kan forestille oss, og selv kringkaster vi våre privatliv på en voksende plattform av sosiale medier. Hva skjer med oss i en virkelighet der alt blir lagret og husket for oss, samlet i en svevende sky et eller annet sted der oppe?

Underland – The Cloud, er en moderne audiovisuell fabel om skyen, overvåking og hva det vil si å være menneske i denne tidsepoken av uante teknologiske muligheter. Vi vil begrave den menneskelige hukommelsen og vår evne til å glemme det som ikke er viktig eller ønskelig å huske. Vi vil dykke ned, eller rettere sagt opp, i en verden der glemselen ikke lenger eksisterer.

History

Premiered
2016
Producer
Pøbel Kompaniet
Director
Rebekka Nilsson, Jip Vuik
Starring
Petronella Barker, Lars August Jørgensen, Kim Atle Hansen og Marina Popovic. Sjur Miljeteig

Performance rights

The Writers’ Guild of Norway is not the agent of the authors in this database.

If you wish to have this text performed, make contact with the author or author's representative.

Manuscript

You have to log in to download this manuscript.

News

New manuscripts

Norwegian drama online - manusbank.no - Writers’ Guild of Norway

Norske Dramatikeres Forbund