English

MANUSBANKEN

Menu

Latest manuscripts

Tiden uten bøker

by Lene Therese Teigen.

Language
Norwegian (bokmål)
Written
2017
Genre
drama
Format
stage
Target group
all
Number of roles
3 women, 1 man
Length
feature length (75 min)
Subject
Hva skal vi huske og hvorfor? Hva skal vi glemme og hvorfor?

Synopsis

TIDEN UTEN BØKER handler om et land der det har vært diktatur, nå er demokratiet tilbakeført. Hva forteller man etter et slikt nasjonalt traume? Hva er det best å holde kjeft om? For hvem – og hvorfor? Det finnes et shoppingsenter som tidligere var fengsel og en ny generasjon som ikke aner noe om det. Det finnes foreldre som vil gi barna sine et lykkelig liv uten å være enige om hva det egentlig betyr, og det finnes barn som vil forstå hvorfor foreldrene aldri har snakket om hvordan de egentlig har det. Hvor individuelt er et minne?

Hva skal vi dele med andre? Fundamentalt sett kan vi si at veldig mye handler om hvem som eier historiene. Er det bare de som har opplevd tortur som bestemmer hvordan de skal formidle historiene om det? Hva med mennesker rundt dem, hva slags rett har de til å snakke om det som har skjedd? «Karakterene strever med språket i møte med minnene, og de strever med minnene i møte med språket. Balansen mellom et språk som hakker og et som flyter skaper både spenning, flyt og variasjon i replikkene. (...) Teigen gjør manuset til et åpent skrift som stiller spørsmål om hvordan vi, leseren eller publikum, håndterer våre egne minner. Det gjør hun gjennom å fremkalle situasjoner som er allmenne og gjenkjennelige.» (Karen Frøsland Nystøyl, Norsk Shakespearetidsskrift 2/2018)

History

Premiered
2018
Producer
Teatro La Escena/Teatro Solis
Director
Cecilia  Caballero Jeske
Starring
Cecilia Martinez Carlevaro, Maria José Lage, Maria Elena Perez og ivan Solarich
Other productions

2020 - produsent av House of Stories i Kulturkirken JAKOB. Medvirkende: Tiril Pharo, Terje Ranes, Inga Ibsdotter Lilleaas, Sofia Knudsen Estifanos.

Tiden uten bøker er utgitt på Transit Forlag i 2018, og inkluderer essayet DRIVKRAFT, om tilblivelsen av sceneteksten og prosjektet.

Performance rights

The Writers’ Guild of Norway is not the agent of the authors in this database.

If you wish to have this text performed, make contact with the author or author's representative.

Agent
Berit Gullberg/Colombine Teaterförlag(External homepage)
Email
info at colombine.se (Send Email)

Manuscript

You have to log in to download this manuscript.

News

New manuscripts

Norwegian drama online - manusbank.no - Writers’ Guild of Norway

Norske Dramatikeres Forbund