English

MANUSBANKEN

Menu

Latest news

Author in focus:


Cecilie Løveid

Ibsenprisen 2015 til Cecilie Løveid

Cecilie Løveid har med årets tildeling vunnet prisen for andre gang. I 1999 fikk hun den for Østerrike (1998) og i år for Visning (2014). Begge stykkene ble uroppført på Nationaltheatret.

Cecilie Løveid (1951-) more...


Author in focus:


John Kåre Raake

'Bølgen', Norges Oscar-kandidat 2015

'Bølgen' framstår som et spennende og originalt valg. Den har sterke filmatiske kvaliteter, sier lederen av den norske Oscar-komiteen, Sindre Guldvog fra Norsk filminstitutt, under pressekonferansen 2. september. Manusforfatterne John Kåre Raake og Harald Rosenløw Eeg tar utgangspunkt i en kommende naturkatastrofe og gjør 'Bølgen' til Skandinavias første i sitt slag.

John Kåre Raake (1962-) more...


Author in focus:


Eskil Vogt

'Louder Than Bombs' til Toronto

'Louder Than Bombs', skrevet av Eskil Vogt og Joachim Trier, er invitert til å delta i Spesial Presentation-programmet under Filmfestivalen i Toronto i september.

Eskil Vogt (1974-) more...


Author in focus:


Bjørn Olaf Johannessen

Gullruten til 'Kampen for tilværelsen'

Gullrutens fagpris 2015 for Beste manus - Drama, gikk til Erlend Loe, Per Schreiner og Bjørn Olaf Johannessen for 'Kampen for tilværelsen'. Øvrige nominerte i samme kategori: Petter Rosenlund for 'Kampen om tungtvannet' og Jarl Emsell Larsen og Kathinka Valen Zeiner for 'Øyevitne'.

Bjørn Olaf Johannessen (1965-) more...


Author in focus:


Petter Rosenlund

Kampen om tungtvannet på britisk Channel 4 i løpet av 2015

Tv-serien Kampen om tungtvannet er kjøpt av britiske Channel 4 og skal vises på kanalen i løpet av året. The Euro TV Place skriver: Great news, Euro TV fans! The hit Norwegian war drama, The Heavy Water War, will be coming to MHz Networks in the US and Channel 4 in the UK.

Kampen om tungtvannet oppnådde det høyeste seertallet noensinne for en norsk tv-serie da den ble vist på NRK tidligere i år.

Petter Rosenlund (1967-) Dramatiker og journalist. more...


Author in focus:


Siv Rajendram Eliassen

'Frikjent'-suksess

Tv-serien 'Frikjent' skrevet av Siv Rajendram Eliassen og Anna Bache-Wiig, er den mest sette dramapremieren på TV 2 noensinne. Over 660 000 seere fikk med seg første av ti deler ved oppstart 2. mars. Manusforfattere har latt seg inspirere av det uoppklarte drapet på 17 år gamle Birgitte Tengs under arbeidet med serien. Geir Henning Hopland og Rune Denstad Langlo er regissører og produsent er Miso Film, Norge.

Siv Rajendram Eliassen (1967-) more...


Author in focus:


Petter Rosenlund

Kampen om tungtvannet

Tv-dramaserien, skrevet av Petter Rosenlund, oppnådde et seertall på over 1,2 millioner da seriens første episode ble vist på NRK1 4. januar 2015. Det er rekord hva angår antall seere på åpningsepisoden av norsk dramaserie. Seertallet hadde en jevn stigning og siste episode ble sett av 1322000.Tv-serien har fått rosende kritikk og er solgt til over 15 land.

Petter Rosenlund (1967-) Dramatiker og journalist. more...


Author in focus:


Unni Straume

Remake.me

«I must organize what’s important on a new timeline». I sin nyeste film tar Unni Straume oss med på en assosiativ reise hvor hun gjenbesøker øyeblikk fra egen filmografi. "Remake.me" har premiere på norske kinoer 14. november 2014.

Unni Straume (1955-) more...


Author in focus:


Jarl Emsell Larsen

Seriemesteren

Jarl Emsell Larsen er en av få norske serieskapere som både skriver og regisserer tv-serier. 20. oktober startet hans nye, store dramathriller Øyevitne. Manusarbeidet har foregått over flere år. Serien er Emsell Larsens idé og han har fungert som hovedforfatter, mens Kathrine Valen Zeiner har vært episodeforfatter på to av episodene – og deltatt i storyline arbeidet. Les intervju med Emsell Larsen på dramatiker.no

Jarl Emsell Larsen (1951-) more...


News

Norwegian drama online - manusbank.no - Writers’ Guild of Norway

Norske Dramatikeres Forbund