English

MANUSBANKEN

Menu

Latest news

Author in focus:


Cecilie Løveid

"Visning" til New Nordic Drama 2016

Cecilie Løveids skuespill Visning er det norske bidraget i den nordiske leseteaterfestivalen New Nordic Drama 2016 - Celebrating Nordic Plays - på Færøyene 27. og 28. mai under De nordiske teaterdagene. Lesefestivalen vil deretter foreta en nordisk turné i løpet av 2016 og 2017. For "Visning" vant Løveid den nasjonale Ibsenprisen i 2015 og Kritikerprisen 2014.

Cecilie Løveid (1951-) more...


Author in focus:


Jarl Emsell Larsen

Ærespris til Lars Emsell Larsen

Emsell Larsen er en pioner i Norge i å jobbe med 'writers’ room' - med å skape sesongserier med lange linjer og karakterbibler. Han har skrevet og regissert en rekke tv-serier. Hans nyeste serie 'Øyevitne' er solgt til flere europeiske land samt til USA for remake hvor Emsell Larsen vil være ‘excecutive producer’. 27. april ble Lars Emsell Larsen tildelt Gullrutens æresfagpris.

Emsell Larsen har siden Den norske Filmskolens oppstart også undervist manuselevene i serieskriving.

Jarl Emsell Larsen (1951-) more...


Author in focus:


Jarl Emsell Larsen

Emmy til tv-serien "Øyevitne"

Emmy for beste kvinnelige hovedrolle ble nylig tildelt Anneke von der Lippe. Hun spilte politietterforsker Sikkeland i den norske tv-serien "Øyevitne". Bak serien står manusforfatter og regissør Jarl Emsell Larsen. I følge NRK var det von der Lippes innlevelse og troverdighet som gjorde at han valgte henne til å spille Sikkeland.

Jarl Emsell Larsen (1951-) more...


Author in focus:


Jon Fosse

Nordisk råds litteraturpris 2015 til Jon Fosse

Jon Fosse er tildelt Nordisk råds litteraturpris 2015 for sin romantrilogi Andvaketriologien som er basert på dramaene Andvake (2007), Olavs draumar (2012) og Kveldsvævd (2014).

Jon Fosse (1959-) more...


Author in focus:


Cecilie Løveid

Ibsenprisen 2015 til Cecilie Løveid

Cecilie Løveid har med årets tildeling vunnet prisen for andre gang. I 1999 fikk hun den for Østerrike (1998) og i år for Visning (2014). Begge stykkene ble uroppført på Nationaltheatret.

Cecilie Løveid (1951-) more...


Author in focus:


John Kåre Raake

'Bølgen', Norges Oscar-kandidat 2015

'Bølgen' framstår som et spennende og originalt valg. Den har sterke filmatiske kvaliteter, sier lederen av den norske Oscar-komiteen, Sindre Guldvog fra Norsk filminstitutt, under pressekonferansen 2. september. Manusforfatterne John Kåre Raake og Harald Rosenløw Eeg tar utgangspunkt i en kommende naturkatastrofe og gjør 'Bølgen' til Skandinavias første i sitt slag.

John Kåre Raake (1962-) more...


Author in focus:


Eskil Vogt

'Louder Than Bombs' til Toronto

'Louder Than Bombs', skrevet av Eskil Vogt og Joachim Trier, er invitert til å delta i Spesial Presentation-programmet under Filmfestivalen i Toronto i september.

Eskil Vogt (1974-) more...


Author in focus:


Bjørn Olaf Johannessen

Gullruten til 'Kampen for tilværelsen'

Gullrutens fagpris 2015 for Beste manus - Drama, gikk til Erlend Loe, Per Schreiner og Bjørn Olaf Johannessen for 'Kampen for tilværelsen'. Øvrige nominerte i samme kategori: Petter Rosenlund for 'Kampen om tungtvannet' og Jarl Emsell Larsen og Kathinka Valen Zeiner for 'Øyevitne'.

Bjørn Olaf Johannessen (1965-) more...


Author in focus:


Petter Rosenlund

Kampen om tungtvannet på britisk Channel 4 i løpet av 2015

Tv-serien Kampen om tungtvannet er kjøpt av britiske Channel 4 og skal vises på kanalen i løpet av året. The Euro TV Place skriver: Great news, Euro TV fans! The hit Norwegian war drama, The Heavy Water War, will be coming to MHz Networks in the US and Channel 4 in the UK.

Kampen om tungtvannet oppnådde det høyeste seertallet noensinne for en norsk tv-serie da den ble vist på NRK tidligere i år.

Petter Rosenlund (1967-) Dramatiker og journalist. more...


Author in focus:


Siv Rajendram Eliassen

'Frikjent'-suksess

Tv-serien 'Frikjent' skrevet av Siv Rajendram Eliassen og Anna Bache-Wiig, er den mest sette dramapremieren på TV 2 noensinne. Over 660 000 seere fikk med seg første av ti deler ved oppstart 2. mars. Manusforfattere har latt seg inspirere av det uoppklarte drapet på 17 år gamle Birgitte Tengs under arbeidet med serien. Geir Henning Hopland og Rune Denstad Langlo er regissører og produsent er Miso Film, Norge.

Siv Rajendram Eliassen (1967-) more...


News

Norwegian drama online - manusbank.no - Writers’ Guild of Norway

Norske Dramatikeres Forbund