English

MANUSBANKEN

Menu

Latest news

Author in focus:


Jan Trygve Røyneland

Manus-Amanda til Kongens nei

Jan Trygve Røyneland og Harald Rosenløw Eeg er tildelt Amandas manuspris 2017 for Kongens nei. Kongens nei fikk også prisen for beste kinofilm pluss ytterligere 6 priser.

Jan Trygve Røyneland (1981-) more...


Author in focus:


Mette M. Bølstad

Pris til Nobel for beste TV-drama

NRK-serien «Nobel» vant pris for beste TV-drama under Göteborg Film Festival i februar. Prissummen er på 200 000 kroner og deles mellom manusforfatterne Mette M. Bølstad og Stephen Uhlander. Juryen skrev bl.a. at manuset er strukturert og avhengighetsskapende.

Mette M. Bølstad (1964-) more...


Author in focus:


Anders Fagerholt

Nordisk Filmprisen

12. januar ble manusforfatter Anders Fagerholt og regissør og medforfatter Halkawt Mustafa tildelt Nordisk Film-prisen for manuset til filmen El Clásico. Det er andre gang denne prisen deles ut. Prisen går til “innovative filmarbeidere som med sitt talent har vært med på å heve kvaliteten og videreutvikle norsk filmproduksjon. Juryen har i tillegg valgt å fokusere på folk i fagfunksjoner som kanskje ikke alltid får den oppmerksomheten de fortjener”. Prisen er på kr 100 000. Nordisk Film Fonden har siden 1996 delt ut en tilsvarende pris i Danmark.

Anders Fagerholt (1979-) more...


Author in focus:


Joachim Trier

Nordisk råds filmpris 2016 til Louder Than Bombs

For første gang går Nordisk råds filmpris til en norsk film. Regissør Joachim Trier mottar prisen for Louder Than Bombs sammen med medforfatter Eskil Vogt og produsent Thomas Robsahm.

«En skarp, oppfinnsom og visjonær film om en familie som går i oppløsning i årene etter morens og ektefellens død», heter det i juryens begrunnelse for tildelingen.

Joachim Trier (-) more...


Author in focus:


Liv Heløe

Two German theatre awards to Liv Heløe

Liv Heløe has during the summer received two German theatre awards. Both awards are for "meet me" that premiered 2013 at Den Nationale Scene in Bergen. The play has not yet been staged in Germany,but the awards are received after participation in manuscript competitions. With one of the awards comes a German stageing in 2017.

Liv Heløe (1963-) more...


Author in focus:


Cecilie Løveid

"Visning" til New Nordic Drama 2016

Cecilie Løveids skuespill Visning er det norske bidraget i den nordiske leseteaterfestivalen New Nordic Drama 2016 - Celebrating Nordic Plays - på Færøyene 27. og 28. mai under De nordiske teaterdagene. Lesefestivalen vil deretter foreta en nordisk turné i løpet av 2016 og 2017. For "Visning" vant Løveid den nasjonale Ibsenprisen i 2015 og Kritikerprisen 2014.

Cecilie Løveid (1951-) more...


Author in focus:


Jarl Emsell Larsen

Ærespris til Lars Emsell Larsen

Emsell Larsen er en pioner i Norge i å jobbe med 'writers’ room' - med å skape sesongserier med lange linjer og karakterbibler. Han har skrevet og regissert en rekke tv-serier. Hans nyeste serie 'Øyevitne' er solgt til flere europeiske land samt til USA for remake hvor Emsell Larsen vil være ‘excecutive producer’. 27. april ble Lars Emsell Larsen tildelt Gullrutens æresfagpris.

Emsell Larsen har siden Den norske Filmskolens oppstart også undervist manuselevene i serieskriving.

Jarl Emsell Larsen (1951-) more...


Author in focus:


Jarl Emsell Larsen

Emmy til tv-serien "Øyevitne"

Emmy for beste kvinnelige hovedrolle ble nylig tildelt Anneke von der Lippe. Hun spilte politietterforsker Sikkeland i den norske tv-serien "Øyevitne". Bak serien står manusforfatter og regissør Jarl Emsell Larsen. I følge NRK var det von der Lippes innlevelse og troverdighet som gjorde at han valgte henne til å spille Sikkeland.

Jarl Emsell Larsen (1951-) more...


Author in focus:


Jon Fosse

Nordisk råds litteraturpris 2015 til Jon Fosse

Jon Fosse er tildelt Nordisk råds litteraturpris 2015 for sin romantrilogi Andvaketriologien som er basert på dramaene Andvake (2007), Olavs draumar (2012) og Kveldsvævd (2014).

Jon Fosse (1959-) more...


Author in focus:


Cecilie Løveid

Ibsenprisen 2015 til Cecilie Løveid

Cecilie Løveid har med årets tildeling vunnet prisen for andre gang. I 1999 fikk hun den for Østerrike (1998) og i år for Visning (2014). Begge stykkene ble uroppført på Nationaltheatret.

Cecilie Løveid (1951-) more...


News

Norwegian drama online - manusbank.no - Writers’ Guild of Norway

Norske Dramatikeres Forbund