Norsk

MANUSBANKEN

Meny

Siste nytt

Dramatiker i søkelyset:


Eskil Vogt

Latvisk jury i Lübeck kåret 'Thelma' til beste film

Den latviske juryen under den 59. nordiske filmfestivalen i Lübeck kåret 'Thelma' av Eskil Vogt (manus) og Joachim Trier (regi) til beste film.

Eskil Vogt (1974-) mer...


Dramatiker i søkelyset:


Iram Haq

Publikumsprisen til Iram Haq i Lübeck

Iram Haq vant publikumsprisen med sin siste film "Hva vil folk si" under den 59. nordiske filmfestivalen i Lübeck. Lørdag 3. november ble årets priser delt ut av de ulike juryene som har vurdert filmene. I tillegg ble også årets publikumspris avgjort. Filmen fikk også hederlig omtale av hovedjuryen i Lübeck.

Iram Haq (1976-) mer...


Dramatiker i søkelyset:


Ragnar Olsen

Ridder Ragnar

Ragnar Olsen fra Tromsø ble 13. oktober utnevnt til Ridder 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs orden.

Ragnar Olsen (1950-) mer...


Dramatiker i søkelyset:


Gjermund Stenberg Eriksen

Mammon II nominert til Emmy

For første gang er en norskprodusert tv-serie med i kampen om en Emmy for beste drama. Tv-serien Mammon ble sendt i NRK i perioden 2014 – 2016 og er skrevet av Gjermund Stenberg Eriksen og produsert av Vegard Stenberg Eriksen.

Gjermund Stenberg Eriksen (1973-) 43 år. Snart. mer...


Dramatiker i søkelyset:


Jan Trygve Røyneland

Manus-Amanda til Kongens nei

Jan Trygve Røyneland og Harald Rosenløw Eeg er tildelt Amandas manuspris 2017 for Kongens nei. Kongens nei fikk også prisen for beste kinofilm pluss ytterligere 6 priser.

Jan Trygve Røyneland (1981-) mer...


Dramatiker i søkelyset:


Mette M. Bølstad

Pris til Nobel for beste TV-drama

NRK-serien «Nobel» vant pris for beste TV-drama under Göteborg Film Festival i februar. Prissummen er på 200 000 kroner og deles mellom manusforfatterne Mette M. Bølstad og Stephen Uhlander. Juryen skrev bl.a. at manuset er strukturert og avhengighetsskapende.

Mette M. Bølstad (1964-) mer...


Dramatiker i søkelyset:


Anders Fagerholt

Nordisk Filmprisen

12. januar ble manusforfatter Anders Fagerholt og regissør og medforfatter Halkawt Mustafa tildelt Nordisk Film-prisen for manuset til filmen El Clásico. Det er andre gang denne prisen deles ut. Prisen går til “innovative filmarbeidere som med sitt talent har vært med på å heve kvaliteten og videreutvikle norsk filmproduksjon. Juryen har i tillegg valgt å fokusere på folk i fagfunksjoner som kanskje ikke alltid får den oppmerksomheten de fortjener”. Prisen er på kr 100 000. Nordisk Film Fonden har siden 1996 delt ut en tilsvarende pris i Danmark.

Anders Fagerholt (1979-) mer...


Dramatiker i søkelyset:


Joachim Trier

Nordisk råds filmpris 2016 til Louder Than Bombs

For første gang går Nordisk råds filmpris til en norsk film. Regissør Joachim Trier mottar prisen for Louder Than Bombs sammen med medforfatter Eskil Vogt og produsent Thomas Robsahm.

«En skarp, oppfinnsom og visjonær film om en familie som går i oppløsning i årene etter morens og ektefellens død», heter det i juryens begrunnelse for tildelingen.

Joachim Trier (-) mer...


Dramatiker i søkelyset:


Liv Heløe

To tyske teaterpriser til Liv Heløe

Liv Heløe har i løpet av sommeren mottatt hele to tyske teaterpriser. Begge prisene er for stykket "meet me" som hadde premiere på Den Nationale Scene i 2013. Stykket er foreløpig ikke oppført i Tyskland, men prisene er tildelt etter deltakelse i manuskonkurranser. Med en av prisene følger tysk oppføring i 2017.

Liv Heløe (1963-) mer...


Dramatiker i søkelyset:


Cecilie Løveid

"Visning" til New Nordic Drama 2016

Cecilie Løveids skuespill Visning er det norske bidraget i den nordiske leseteaterfestivalen New Nordic Drama 2016 - Celebrating Nordic Plays - på Færøyene 27. og 28. mai under De nordiske teaterdagene. Lesefestivalen vil deretter foreta en nordisk turné i løpet av 2016 og 2017. For "Visning" vant Løveid den nasjonale Ibsenprisen i 2015 og Kritikerprisen 2014.

Cecilie Løveid (1951-) mer...


Nyheter

Norsk dramatikk på nettet - manusbank.no - Norske dramatikeres forbund

Norske Dramatikeres Forbund