English

MANUSBANKEN

Menu

Latest news

Author in focus:


Kristofer Blindheim Grønskag

Tysk pris til Kristofer Grønskag

"Satellitter på himmelen" av Kristofer Grønskag har vunnet Jugendtheaterpreis Baden-Württemberg 2018. Stykket er oversatt til tysk av Nelly Winterhalder.

Kristofer Blindheim Grønskag (1984-) Playwright and lecturer more...


Author in focus:


Eskil Vogt

Latvisk jury i Lübeck kåret 'Thelma' til beste film

Den latviske juryen under den 59. nordiske filmfestivalen i Lübeck kåret 'Thelma' av Eskil Vogt (manus) og Joachim Trier (regi) til beste film.

Eskil Vogt (1974-) more...


Author in focus:


Iram Haq

Publikumsprisen til Iram Haq i Lübeck

Iram Haq vant publikumsprisen med sin siste film "Hva vil folk si" under den 59. nordiske filmfestivalen i Lübeck. Lørdag 3. november ble årets priser delt ut av de ulike juryene som har vurdert filmene. I tillegg ble også årets publikumspris avgjort. Filmen fikk også hederlig omtale av hovedjuryen i Lübeck.

Iram Haq (1976-) more...


Author in focus:


Ragnar Olsen

Ridder Ragnar

Ragnar Olsen fra Tromsø ble 13. oktober utnevnt til Ridder 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs orden.

Ragnar Olsen (1950-) more...


Author in focus:


Gjermund Stenberg Eriksen

Mammon II nominert til Emmy

For første gang er en norskprodusert tv-serie med i kampen om en Emmy for beste drama. Tv-serien Mammon ble sendt i NRK i perioden 2014 – 2016 og er skrevet av Gjermund Stenberg Eriksen og produsert av Vegard Stenberg Eriksen.

Gjermund Stenberg Eriksen (1973-) 43 år. Snart. more...


Author in focus:


Jan Trygve Røyneland

Manus-Amanda til Kongens nei

Jan Trygve Røyneland og Harald Rosenløw Eeg er tildelt Amandas manuspris 2017 for Kongens nei. Kongens nei fikk også prisen for beste kinofilm pluss ytterligere 6 priser.

Jan Trygve Røyneland (1981-) more...


Author in focus:


Mette M. Bølstad

Pris til Nobel for beste TV-drama

NRK-serien «Nobel» vant pris for beste TV-drama under Göteborg Film Festival i februar. Prissummen er på 200 000 kroner og deles mellom manusforfatterne Mette M. Bølstad og Stephen Uhlander. Juryen skrev bl.a. at manuset er strukturert og avhengighetsskapende.

Mette M. Bølstad (1964-) more...


Author in focus:


Anders Fagerholt

Nordisk Filmprisen

12. januar ble manusforfatter Anders Fagerholt og regissør og medforfatter Halkawt Mustafa tildelt Nordisk Film-prisen for manuset til filmen El Clásico. Det er andre gang denne prisen deles ut. Prisen går til “innovative filmarbeidere som med sitt talent har vært med på å heve kvaliteten og videreutvikle norsk filmproduksjon. Juryen har i tillegg valgt å fokusere på folk i fagfunksjoner som kanskje ikke alltid får den oppmerksomheten de fortjener”. Prisen er på kr 100 000. Nordisk Film Fonden har siden 1996 delt ut en tilsvarende pris i Danmark.

Anders Fagerholt (1979-) more...


News

Norwegian drama online - manusbank.no - Writers’ Guild of Norway

Norske Dramatikeres Forbund