Norsk

MANUSBANKEN

Meny

Resultat

Manuskript innen sjanger komedie

Tittel

I Cloni

av Lisa charlotte Baudouin Lie.

Språk
norsk
Skrevet
2016
Sjanger
tragedie,absurd,dramatisk dikt,komedie,performance
Format
scene
Målgruppe
alle
Antall roller
4 uspesifisert
Lengde
helaften (140 min)
Tema
Lengselen etter noen/noe større, sterkere

Synopsis

I Cloni er en opplevelse, en hendelse og et sted for overskridelse av dagliglivet. Stilen har fellestrekk med koreografi og komposisjon. Tekst, handling og det som skjer i komposisjonen, kan betraktes som en temporær skulptur eller en kropp, der publikum er en del av kretsløpet.

Den hellige narren viser oss det banale i det høytidlige, rører det urørbare, og peker mot at vi ser etter frelse på feil plass. I dagens økende prekariat vokser behovet for stabilitet. Sosial trygghet vaskes vekk under føttene våre, idet de store sosiale reformene fra forrige århundre bygges ned. I Cloni er en refleksjon over narren og dens utsatte posisjon og viktige rolle som samfunnets kritiske speil. I Cloni tematiserer lengselen etter noen som er større og sterkere, og rører ved spørsmål om behovet for religion og mystisisme i en tilsynelatende rasjonell tidsalder som går av hengslene. Finnes det noe bedre, klokere, renere som kan redde oss? Kan vi le av vår hjelpesløshet idet vi innser at dette i prinsippet ikke finnes og at de døde som manes frem kommer tilbake med interiørtips - noe som i synnerlighet peker mot at det ikke finnes noen høyere mening å strekke seg etter og at det ansvaret vi nekter å ta hviler på oss, der vi kaver rundt på jakt etter bestemødre i et Peter Pan-aktig forsøk på å aldri bli voksne.

Historikk

Uroppført
2016
Produsent
Lisa Lie / PONR, coprodusert av Black Box teater, Teaterhuset Avant Garden og BIT-Teatergarasjen
Regissør
Lisa Lie 
I rollene
Lisa Lie, Kenneth Homstad, Helga Edvindsen, Ivar Furre Åm
Øvrige produksjoner

Stykket har turnert til Teaterhuset Avant Garden, BIT-Teatergarasjen, Stamsund Internasjonale teaterfestival 2016 og Oslo internasjonale teaterfestival 2017, og vil turnere i 2017 til Schauspielhaus Wien og i 2018 til Turteatern i Stockholm.

Forestillingsrettigheter

Norske Dramatikeres Forbund er ikke agent for forfatterne i denne databasen.

Ønsker du å oppføre manuskriptet, ta kontakt med forfatteren selv eller med forfatterens representanter.

Manuskript

Du må logge deg inn for å kunne laste ned dette manuskriptet.

Norsk dramatikk på nettet - manusbank.no - Norske dramatikeres forbund

Norske Dramatikeres Forbund