English

MANUSBANKEN

Menu

Result

Title

Det er bedre å kappe det av enn å gå gjennom livet

by Lisa charlotte Baudouin Lie med flere.

«En helsikes labyrint. Full av irrganger. Kjærlighetens forgreininger og feberfantasier. En forgreinet sjø av blod, tårer, sæd og sekreter. En søken mot et slags midtpunkt, et mål, en svøpe, kjærligheten, varmen, intensiteten.»

Language
Norwegian (bokmål)
Written
2017
Genre
tragedy,farce,comedy of manners,absurd,drama,dramatic poem,comedy,performance
Format
stage
Target group
all
Number of roles
3 unspecified
Length
feature length

Synopsis

Regissøren Ole Johan Skjelbred, som stod bak suksessene Moby Dick og Arne Lygres Dager under i 2014, kommer nå tilbake til Trøndelag Teater. Denne gangen for å ta for seg de rike tekstene til trondheimsforfatteren Lisa Lie.

Her må man klargjøre sanseapparatet for å kunne fortolke et vrangbilde av verden slik man vanligvis ser den. For forfatter, regissør og performancekunster Lies univers er sammensatt og fordreid. I forestillingen Det er bedre å kappe det av enn å gå gjennom livet er det seksualitet, mørke og eventyrlige perspektiver som råder. Normaliteten er avviket.

I en grenseløs humoristisk, samtidig poetisk og sår tekst møter vi de siamesiske tvillingene Rød og Snø, som ble skilt ved fødselen. Det sterke båndet mellom de to fører til et etterlengtet gjensyn, som man i utgangspunktet kunne sett for seg som en solskinnshistorie tatt fra et glanset ukeblad, men som får fatale konsekvenser. Vandrende trusler som ulv, demoner og døden behøves ikke, da menneskene ser ut til å stå for ødeleggelsene selv.

Hvem av oss kan med hånden på hjertet si at man ikke ved jevne mellomrom trenger en korreks, om ikke annet en flukt fra det bestående? Hvem har definert sannhetene vi til daglig lever etter? Noen ganger bør vi kanskje tørre å la ubehageligheter utfordre oss i søken på noe mer ekte.

History

Premiered
2016
Producer
Trøndelag teater
Director
Ole Johan Skjelbred
Starring
Hildegunn Eggen, Karl-Vidar Lende, Kathrine Thorborg Johansen

Performance rights

The Writers’ Guild of Norway is not the agent of the authors in this database.

If you wish to have this text performed, make contact with the author or author's representative.

Manuscript

You have to log in to download this manuscript.

Norwegian drama online - manusbank.no - Writers’ Guild of Norway

Norske Dramatikeres Forbund