Norsk

MANUSBANKEN

Meny

Resultat

Manuskript med lengde enakter

Tittel

Hypermusikal

av Heidi Tronsmo.

Besettende musikkinteresse, lojalitet, konkurranseinstinkt, boblende musikkglede, altoppslukende heltidshobby og et uslitelig samhold.

Språk
norsk
Skrevet
2009
Øvrige bidragsytere

Musikk: Glenn Erik Haugland, Koreografi/medregissør: Hege Gabrielsen, Visuell design: Ståle Tråsdahl, Intervjuobjekter: Medlemmer i Manger Musikklag

Sjanger
dokumentar
Format
scene,opera
Målgruppe
voksne
Antall roller
8 kvinner, 1 mann, 30 uspesifisert
Lengde
enakter (80 min)
Tema
vennskap, Musikk, lidenskap, uslitelig samhold

Synopsis

Vi befinner oss på en øvelse der Manger Musikklag øver på deler av et nytt verk. I løpet av øvelsen blir vi kjent med musikernes tanker. I pausene mellom de intense øvebolkene hører vi om musikalske minner, om det å prestere, om det å ha musikk i hodet, og om fellesskapet.

Sangerne er tankene til medlemmene av korpset. På samme måte som vi til daglig ikke vet hva andre går rundt og tenker på, er heller ikke tankene synlige for musikerne. Når korpset skal fremføre konserten de har øvd på forsvinner tankene og musikerne dedikerer seg helt og fullt til musikken.

Dirigenten er nysgjerrig på hva det er som driver musikerne og leter etter svar i nevrolog Oliver Sacks’ bok, Musicophilia. I boken leser han om Tony Cicoria som etter å ha overlevd et lynnedslag er blitt fullstendig oppslukt av å spille piano. I tillegg til å ustanselig øve på Chopins Scherzo i Bb-moll prøver Tony å skrive ned musikken som kverner rundt etter den utrolige nær-dødenopplevelsen.

Historikk

Uroppført
2009
Produsent
Opera Omnia/ Brassvindfestivalen
Regissør
Heidi Tronsmo
I rollene
Tankene til Manger Musikklag Magnhild Korsvik Hilde Annine Hasselberg Ingunn Høgetveit Ingjerd K. Kolstad Elise Varne Camilla Ediassen Ragnhild Eide Akslen Felicia Kaijser Tony Cicoria - Pianist truffet av lynnedslag Knut Christian Jansson
Øvrige produksjoner

Den Norske Opera 2011

Forestillingsrettigheter

Norske Dramatikeres Forbund er ikke agent for forfatterne i denne databasen.

Ønsker du å oppføre manuskriptet, ta kontakt med forfatteren selv eller med forfatterens representanter.

Agent
Opera Omnia(Ekstern hjemmeside)
E-post
pandora hos operaomnia.no (Send E-post)

Manuskript

Du må logge deg inn for å kunne laste ned dette manuskriptet.

Norsk dramatikk på nettet - manusbank.no - Norske dramatikeres forbund

Norske Dramatikeres Forbund