Norsk

MANUSBANKEN

Meny

Resultat

Manuskript med lengde enakter

Tittel

UNDERLAND #2 The Cloud

av Kate Pendry.

Språk
norsk (bokmål)
Skrevet
2016
Sjanger
drama,komedie
Format
scene
Målgruppe
alle
Antall roller
5 uspesifisert
Lengde
enakter (70 min)
Tema
Teknologi overvåkning, sosiale media,

Synopsis

‘Dette teaterspillet må forestille seg den kollektive hukommelsen og en milliard døde menns drømmer, manifestere det, som et stille skrik, som en million nuller og enere, som en symfoniav knirking og gresshopper hvavetjeg, dette stykket har gjort meg gal. Dette er ikke en boks med mark det er en bunnløs ormegrop med uetnomjordiske nytelser, tro meg, jeg har tittet ned i avgrunnen slik at dere ikke trenger’

I en smart(telefon) verden, der alt kan bli, vil bli og blir lagret i skyen, møter vi en mytisk kvinne fra fordums tid i sitt livs skumring. Vår Frue av Glemselen er i ferd med å dø, og skyen venter ikke tålmodig. I det skyen intar hennes gamle verden flakker livet foran øynene på henne. Eller er det våre liv, våre kollektive glemte øyeblikk?

Vi lever i en verden der våre vaner og bevegelser på nett og i livet for øvrig i stadig større grad blir kartlagt, lagret, og dokumentert. Algoritmer samler inn metadata i mengder vi ikke kan forestille oss, og selv kringkaster vi våre privatliv på en voksende plattform av sosiale medier. Hva skjer med oss i en virkelighet der alt blir lagret og husket for oss, samlet i en svevende sky et eller annet sted der oppe?

Underland – The Cloud, er en moderne audiovisuell fabel om skyen, overvåking og hva det vil si å være menneske i denne tidsepoken av uante teknologiske muligheter. Vi vil begrave den menneskelige hukommelsen og vår evne til å glemme det som ikke er viktig eller ønskelig å huske. Vi vil dykke ned, eller rettere sagt opp, i en verden der glemselen ikke lenger eksisterer.

Historikk

Uroppført
2016
Produsent
Pøbel Kompaniet
Regissør
Rebekka Nilsson, Jip Vuik
I rollene
Petronella Barker, Lars August Jørgensen, Kim Atle Hansen og Marina Popovic. Sjur Miljeteig

Forestillingsrettigheter

Norske Dramatikeres Forbund er ikke agent for forfatterne i denne databasen.

Ønsker du å oppføre manuskriptet, ta kontakt med forfatteren selv eller med forfatterens representanter.

Manuskript

Du må logge deg inn for å kunne laste ned dette manuskriptet.

Norsk dramatikk på nettet - manusbank.no - Norske dramatikeres forbund

Norske Dramatikeres Forbund