English

MANUSBANKEN

Menu

Title

Land of Olives

by Marius Kolbenstvedt og Marius von der Fehr.

Interaktiv undersøkelse av Palestinaspørsmålet med utgangspunkt i Habimasaken og egne erfaringer fra reiser i Israel og Palestina

Language
English
Written
2016
Genre
documentary
Format
stage
Target group
adults
Number of roles
2 men
Length
feature length (150 min)
Subject
Palestina, Israel, okkupasjon, kolonialisme, militarisme, illegalebosettinger, folkeretten, landran, tortur, etnisk rensning, kunstaktivisme, boikott, Habimasaken, Nationaltheatret, Osloavtalen, apartheid,

Synopsis

Marius von der Fehr og Pia Maria Roll ble møtt med en israelsk propagandastorm da de lanserte The National Theatre of Norways official apology for the cooperation with Habima. Von der Fehr og scenekunstner Marius Kolbenstvedt inviterer nå både meningsfeller og meningsmotstandere til diskusjon.

Hvorfor valgte Nationaltheatret å inngå et samarbeid med et israelsk nasjonalteater som støtter den israelske regjeringens politikk og som bidrar til brudd på folkeretten ved å spille teater i de ulovlige bosetningen på Vestbredden? Gjennom en montasje av film, intervjuer, tekst og bilder fra opphold i Israel og Palestina og fra Habimasaken stilles det kritiske spørsmål ikke bare til Nationaltheatret, men til Norges forhold til Israel og Palestina. Parallelt blir publikum tatt med på de to kunstnernes undersøkelser av Palestinaspørsmålet.

Hvordan burde Norges forhold til Israel og Palestina bli nå etter at de katastrofale resultatene av Osloavtalene har blitt ubestridelige? Hvordan kan vi oppnå en fredelig og rettferdig løsning i Palestinaspørsmålet?

History

Premiered
2016
Producer
Marius von der Fehr / Marius Kolbenstvedt
Director
Marius von der Fehr / Marius Kolbenstvedt
Starring
Marius von der Fehr / Marius Kolbenstvedt

Performance rights

The Writers’ Guild of Norway is not the agent of the authors in this database.

If you wish to have this text performed, make contact with the author or author's representative.

Manuscript

The manuscript is unavailable. Contact the author or author's representative..

Other manuscripts

Norwegian drama online - manusbank.no - Writers’ Guild of Norway

Norske Dramatikeres Forbund