English

MANUSBANKEN

Menu

Title

Den grønne ridder

by Svein Gundersen.

Improvisasjon og spill rundt eventyret "Den grønne ridder". Originalmusikk og sanger til forestillingen er skrevet av Daniel Sandvik.

Language
Norwegian
Written
2018
Format
stage
Target group
families
Number of roles
2 men
Length
one act (40 min)
Subject
lek, eventyr
Adapsjon av «Den grønne ridder (står i Asbjørnsen og Moes eventyrsamling, opphavsmann/kvinne ukjent)» av Svein Gundersen, ut fra eventyret om Den grønne ridder.

Synopsis

Håkon kommer som ung voksen til barndomshjemmet, han har med seg kompisen Daniel, som skal hjelpe ham å rydde der. I rommet vekkes minnene om barndommens lek: Det fineste jeg visste da jeg var liten var at noen leste for meg. Mystiske historier og skumle eventyr, noe som var magisk, liksom. Om Konger, riddere og prinsesser! Ja, det likte jeg. Og så lekte jeg eventyrene etterpå, inne på rommet mitt... Istedet for å rydde, begynner Håkon å leke sammen Daniel, og de leker de seg snart inn i favoritteventyret hans, historien om Den grønne ridder. Figurene i eventyret blir til underveis, ettersom de trenger det, lager de figurer og kulisser av gammelt papir, av gamle klær, leker og møbler de finner på barnerommet.

History

Premiered
2018
Producer
Pianostredet Figurteater
Director
Svein Gundersen
Starring
Daniel Sandvik, Håkon Mørland. Begge utøvere har utdannelse innen fortellerkunst og figurteater fra HiOA, og liker å kombinere disse elementene.

Performance rights

The Writers’ Guild of Norway is not the agent of the authors in this database.

If you wish to have this text performed, make contact with the author or author's representative.

Manuscript

The manuscript is unavailable. Contact the author or author's representative..

Other manuscripts

Norwegian drama online - manusbank.no - Writers’ Guild of Norway

Norske Dramatikeres Forbund