English

MANUSBANKEN

Menu

Title

Jennys mamma

by Mette Werner.

Language
Norwegian (bokmål)
Written
2013

Synopsis

De siste årene har det gått flere store overgrepssaker for norske domstoler hvor også kvinner har vært involvert. Nå kommer romanen om en kvinnelig overgriper, Jennys mamma av Mette Werner.

Kvinnen heter Marta. Vi treffer henne i en liten blokkleilighet i 1959. Med mannen på sjøen gjør hun sitt beste for å oppfylle rollen som hustru, mor og husmor, mens hun i all hemmelighet kjemper mot drifter og behov som vil drive henne til å gjøre det hun vet at hun ikke må, i forhold til sin seks år gamle datter, Jenny.

Parallelt med denne historien treffer vi Jenny som voksen på 80-tallet. Gjennom noen korte dagboksnotater får vi et blikk inn i hennes sterke prosess for å fri seg fra en ødeleggende offerrolle. Samtidig følger vi henne som nyforelsket, voksen kvinne i et gryende forhold til en mann.

Historien om Marta og Jenny inneholder både det ubehaget og den nakne smerten som må til for at den kan få sin forløsning. I tillegg gir romanen en levende skildring av 50-tallets husmorkultur som er vel verdt å få med seg.

History

Premiered
2013

Performance rights

The Writers’ Guild of Norway is not the agent of the authors in this database.

If you wish to have this text performed, make contact with the author or author's representative.

Agent
Norsk Forfattersentrum(External homepage)

Manuscript

The manuscript is unavailable. Contact the author or author's representative..

Other manuscripts

Norwegian drama online - manusbank.no - Writers’ Guild of Norway

Norske Dramatikeres Forbund