Norsk

MANUSBANKEN

Meny

Tittel

Tiden uten bøker

av Lene Therese Teigen.

Språk
norsk (bokmål)
Skrevet
2017
Sjanger
drama
Format
scene
Målgruppe
voksne
Antall roller
3 kvinner, 1 mann
Lengde
helaften (75 min)
Tema
TIDEN UTEN BØKER undersøker hvordan vi forholder oss til våre minner. Hva skal vi huske og hvorfor? Hva skal vi glemme og hvorfor?

Synopsis

TIDEN UTEN BØKER handler om et land der det har vært diktatur, nå er demokratiet tilbakeført. Hva forteller man etter et slikt nasjonalt traume? Hva er det best å holde kjeft om? For hvem – og hvorfor? Det finnes et shoppingsenter som tidligere var fengsel og en ny generasjon som ikke aner noe om det. Det finnes foreldre som vil gi barna sine et lykkelig liv uten å være enige om hva det egentlig betyr, og det finnes barn som vil forstå hvorfor foreldrene aldri har snakket om hvordan de egentlig har det. Hvor individuelt er et minne?

Hva skal vi dele med andre? Fundamentalt sett kan vi si at veldig mye handler om hvem som eier historiene. Er det bare de som har opplevd tortur som bestemmer hvordan de skal formidle historiene om det? Hva med mennesker rundt dem, hva slags rett har de til å snakke om det som har skjedd? «Karakterene strever med språket i møte med minnene, og de strever med minnene i møte med språket. Balansen mellom et språk som hakker og et som flyter skaper både spenning, flyt og variasjon i replikkene. (...) Teigen gjør manuset til et åpent skrift som stiller spørsmål om hvordan vi, leseren eller publikum, håndterer våre egne minner. Det gjør hun gjennom å fremkalle situasjoner som er allmenne og gjenkjennelige.» (Karen Frøsland Nystøyl, Norsk Shakespearetidsskrift 2/2018)

Historikk

Uroppført
2018
Produsent
Teatro La Escena/Teatro Solis
Regissør
Cecilia  Caballero Jeske
I rollene
Cecilia Martinez Carlevaro, Maria José Lage, Maria Elena Perez og ivan Solarich

Forestillingsrettigheter

Norske Dramatikeres Forbund er ikke agent for forfatterne i denne databasen.

Ønsker du å oppføre manuskriptet, ta kontakt med forfatteren selv eller med forfatterens representanter.

Agent
Berit Gullberg/Colombine Teaterförlag(Ekstern hjemmeside)
E-post
info hos colombine.se (Send E-post)

Manuskript

Du må logge deg inn for å kunne laste ned dette manuskriptet.

Andre manus

Norsk dramatikk på nettet - manusbank.no - Norske dramatikeres forbund

Norske Dramatikeres Forbund