English

MANUSBANKEN

Menu

Director

Pernille Dahl Johnsen
Pernille Dahl Johnsen er metodeskuespiller utdannet fra USA, og har skrevet manus for teater siden 2001.

Pernille Dahl Johnsen

(1969 - ) Pernille Dahl Johnsen er opprinnelig utdannet metodeskuespiller fra USA, og har virket som frilanser i Norge siden 1995. Hun har skrevet teatermanus siden 2001.

Pernille Dahl Johnsen er dramatiker, scenekunstner og regissør. Hun er også produsent, og driver Johnsen & Johnsen produksjoner SA.

Hun har alltid vært et skrivende menneske, og skrev sitt første teatermanus, Blank signatur - en lystseilas på nervøs fløyel (i samarbeid med Maja Bohne Johnsen) i 2001.

I 2012 ble hun innvilget Arbeidsstipend, Statens Kunstnerstipend, og har også mottatt skrivestipendier flere ganger fra Fond for lyd og bilde, og fra Norsk kulturråd og Dramatikkens Hus.

Som skuespiller har hun siden 1995 hatt diverse roller i teater, film og TV, og har blant annet arbeidet for Festspillene i Bergen, NRK, Rikskonsertene, Hålogaland Teater, Ferske scener og TV3, i tillegg til Johnsen & Johnsen produksjoner SA.

I tillegg til å være medlem i Norsk Skuespillerforbund og RadArt nettverk for scenekunst, ble hun i 2014 også valgt inn som komitémedlem i Statens Kunstnerstipend, komité for dukke- og skuespillere.

Email
pernille at johnsenogjohnsen.no (Send Email)
Home page
http://www.johnsenogjohnsen.no/(External homepage)

Manuscripts

Latest news

Norwegian drama online - manusbank.no - Writers’ Guild of Norway

Norske Dramatikeres Forbund